Menü

Legfrissebbek

Őszibarackkrémleves

pic

Hozzávalók:

60 dkg hámozott, kimagvalt őszibarack
2 db őszibarack (díszítéshez)
7 evőkanál kristálycukor
1/2 tasak tejszín-, vagy vaníliaízű pudingpor
2 dl főzőtejszín
1 tasak vaníliás cukor
1/2 db citrom
1 db fahéj rudacska esetleg őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
csipet só

 

Elkészítés:

A 60 dkg barackot nagyobb kockákra vágjuk, 5 evőkanál cukorral, a karikákra vágott citrommal és - a könnyebb eltávolíthatóságért teatojásba tett - fahéjjal valamint szegfűszeggel egy liter vízben kb. 10-15 percig főzünk. Közben a pudingport két evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és a tejszínnel simára elkeverjük. Ha a barack megfőtt leszűrjük, a citromkarikákat és a teatojásba zárt fűszereket eltávolítjuk.  A barackokat két-három merőkanálnyi leszűrt lével leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük. A tejszínes pudingport is - a hőkiegyenlítés miatt - apránként felhígítjuk a forró lével. A leszűrt baracklébe visszaöntjük a barackturmixot, és belekeverjük a felhígított tejszínes pudingport, majd a krémlevest csak az újraforrásig hevítjük. Lehűtve őszibarack szeletkékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.