Menü

Legfrissebbek

Júliusi gyümölcsleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg meggy
2 db alma
2 db őszibarack
25 dkg sárgabarack
10 evőkanál cukor
1/2 db citrom reszelt héja
3 db citrom karika
1 teáskanál fahéj
10 szem szegfűszeg
2 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín

8 adag/2112 kcal, 1 adag/264 kcal

 

 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, az almát és a barackokat meghámozzuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. (A sárgabarackokat 1-2 percre dobjuk forró vízbe, hideg vízzel hűtsük le, így a héját könnyedén le tudjuk húzni.) A gyümölcsöket lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, pici sót, fahéjat, szegfűszeget (teatojásban, hogy könnyen eltávolíthassuk), citromhéjat és karikát, majd felöntjük 2,5 l hideg vízzel. Amíg felforr, elkészítjük a habarást. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és apránként felengedjük néhány evőkanál forró levessel, majd a habarást a gyümölcslevesbe keverjük, és felforraljuk. A levest hidegen, esetleg tejszínhab rózsával díszítve tálaljuk.