Menü

Legfrissebbek

Gulyásleves

pic

Hozzávalók:

60 dkg marhahús (legjobb a lábszár)
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
50 dkg burgonya
1 csokor zellerzöld (elhagyható)
1 db zöldpaprika (elhagyható)
1 db paradicsom (elhagyható)
3 evőkanál olaj
Ízlés szerint: só, piros paprika, őrölt kömény

összesen: 6 adag/1749 kcal, 1 adag/291 kcal (levesbetét nélkül)

 

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva a zsíron (olajon) megdinszteljük, ha már aranyszínű rátesszük a kockára vágott marhahúst, a felaprózott fokhagymát, a piros-paprikát, köményt és sót. Kevés vizet aláöntve a húst majdnem puhára pároljuk. Az elfőtt vizet, folyamatosan pótoljuk. A sárga- és fehérrépát karikára szeljük, és hozzátesszük a majdnem puha húshoz. Felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot és a zellerzöldet. Ha kell, még utána sózzuk, de lehet pörkölt- vagy húsleveskockát is beletenni. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, ha már a zöldség is majdnem megfőtt, a levesbe tesszük és puhára főzzük. Amennyiben még tartalmasabb levest – azaz „egytálételt” szeretnénk – tehetünk a levesbe egy tojásból készült csipetkét, vagy galuskát.