Menü

Legfrissebbek

Zöldségleves

pic

Hozzávalók:

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej kisebb vöröshagyma
1 db kisebb zellergumó
1 db kisebb karalábé
20 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
1 db zöldpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
1 evőkanál liszt
só, őrölt bors, pirospaprika, olaj, liszt

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat, hagymát, zellergumót, karalábét kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott zöldségeket és a borsót. Sózzuk, meghintjük a törött borssal, és kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk.  Ezután meghintjük a liszttel (stauboljuk), mellyel 1-2 percig pirítjuk. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük kb. 2 l húslével vagy vízzel.  Beletesszük a zöldpaprikát, valamint a zellerzöldet, és készre főzzük a levest, a végén meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Levesbetétként tésztát (cérnametélt, eperlevél, stb.), vagy egy tojásból készült galuskát főzünk bele.