Menü

Legfrissebbek

Burgonyaleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg tisztított burgonya
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kiskanál ételízesítő vagy 2 db leveskocka
füstölt szalonnabőr (ha van otthon)
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
pirospaprika
ízlés szerint: só, tejföl

összesen: 846 kcal (tejföl nélkül), 1 adag/140 kcal

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát kockákra vágjuk, és 2 l vízben feltesszük főzni. Ha felforrt, a hőfokot kisebbre állítjuk, a leveshez adjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, szalonnabőrkét és az ételízesítőt/leveskockát is. Ízlés szerint sózzuk. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajjal, liszttel és hagymával rántást készítünk, rászórjuk a pirospaprikát, egy pohár hideg vízzel, csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a levest. A szalonna bőrkét, zellerzöldet, paradicsomot és zöldpaprikát kiemeljük a levesből, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Aki szereti tálaláskor tejfölt is kínálhat hozzá.