Menü

Legfrissebbek

Tejszínes spárgaleves

pic

Hozzávalók:

1/2 kg fehér spárga
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 csapott evőkanál liszt
1 db húsleveskocka
1 mokkáskanál morzsolt lestyán
őrölt fehér bors, só, cukor,

 

Elkészítés:

A spárgát meghámozzuk, megmossuk és a fás részeket levágva kb. 1 cm-es hasábokra daraboljuk. (A félretett fás részeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, levét, egyrészt az intenzív íz kedvéért a levesünkhöz felhasználjuk, másrészt mivel a spárga nem a legolcsóbb zöldség, így minden részét hasznosítani tudjuk.) A feldarabolt spárgát sós vízben pici cukorral feltesszük főzni. Hozzáadjuk a megtisztított - egészben hagyott - sárga- és fehérrépát, a vöröshagymát, valamint a húsleveskockát, és a fent említett leszűrt spárgalét. Ha a spárga megfőtt, a répákat és a hagymát kivesszük a léből, és a lisztből, tejszínből készített habarékkal a levest besűrítjük, végül fehér őrölt borssal, lestyánnal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Levesbetétnek egy tojásból készült galuskát főzhetünk bele, de anélkül is finom.