Menü

Legfrissebbek

Kacsaaprólék leves

pic

Hozzávalók:

1 kg kacsanyak
1/2 kg kacsazúza
1/2 kg kacsaszárnytő
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1csomó petrezselyem
1/2 db zellergumó
1 csomó zellerzöld
1 db TV paprika
2 db gomba
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cikk kelkáposzta
só, szemes bors, kevés reszelt szerecsendió vagy 1 db szerecsendió virág

 

Elkészítés:

Szokásos módon húslevest készítünk. A kacsahúst megtisztítjuk, megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt lehabozzuk, és a főzést csendesebbre vesszük, épp csak hogy gyöngyözzön a leves. Beletesszük a fűszereket és a megtisztított zöldséget. Ha a hús megpuhult, levesszük a tűzről, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy leülepedjen, majd átszűrjük. Levesbetétnek cérnametéltet vagy lúdgége tésztát főzünk ki hozzá.