Menü

Legfrissebbek

Vegaleves

pic

Hozzávalók:

25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldhüvelyű bab
1 db nagyobb burgonya
2-3 db karfiolrózsa
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/4 gb zellergumó
1 csomó petrezselyemzöld
1 csomó zellerzöld
2 db húsleveskocka (vagy 2,5 l húsleves, húsalaplé)
2 csapott evőkanál liszt
5 dkg levestészta (eperlevél, csiga, stb.)
só, őrölt bors, pirosparika, olaj
(A fenti zöldségek ízlés-, szezon- és a hűtőszekrény tartalma szerint bármilyen zöldséggel variálhatók!)

 

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, sárga- és fehérrépát, zellergumót, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba a levét el nem főtte. Meghintjük a liszttel, mellyel szintén egy kicsit pirítjuk. A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a zöldborsót, a zöldbabot, az egészben hagyott zöldpaprikát, a zellerzöldet, felöntjük 2,5 l vízzel (húslevessel, húsalaplével). Mikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a karfiolt, és - ha a felöntéshez vizet használtunk - a húsleveskockákat. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak beleszórjuk a levestésztát, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, - ha szükséges - ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.