Menü

Legfrissebbek

Lebbencsleves

pic

Hozzávalók:

40 dkg burgonya
10 dkg lebbencstészta
1 kisebb fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 db leveskocka vagy 1 kanál ételízesítő
1 csomó petrezselyem
só, pirospaprika

összesen: 6 adag/822 kcal, 1 adag/137 kcal

 

 

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és világosra pirítjuk. A szalonnapörcöt kiszedjük a zsírból, és félretesszük. A zsíron a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2-2,5 l vízzel, hozzáadjuk az egy cm-es kockákra vágott burgonyát, a tv paprikát, a paradicsomot (egészben) és a félretett szalonnapörcöt. Ha a leves felforrt beletesszük a leveskockát / ételízesítőt, és lassú tűzön puhára főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Tálalás előtt a tv paprikát és a paradicsomot kivesszük a levesből.