Menü

Legfrissebbek

Korhelyleves

pic

Hozzávalók:

1 kisebb füstölt csülök, vagy 50 dkg füstölt tarja
40 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
1 kisebb szál füstölt kolbász
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 doboz tejföl
1 evőkanál pirospaprika
olaj/zsír, szemes bors, só

összesen: 6 adag/2176 kcal, 1 adag/362 kcal

 

 

Elkészítés:

A füstölt húst előző este beáztatjuk, hogy a só kioldódjon belőle, majd másnap megfőzzük, és a főzőléből kivéve kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon/zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Beletesszük a lereszelt fokhagyma gerezdet, mikor a fokhagyma illatát megérezzük, levesszük a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és a felengedjük a füstölt hús főzővizével. A káposztát - ha túl sósnak találjuk, előbb átmossuk - kicsit összevágjuk, és beletesszük a levesbe, beleszórjuk a karikára vágott kolbászt, a szemes borsot, és ha szükséges megsózzuk. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor a tetejét megtejfölözzük.