Menü

Legfrissebbek

Csípős-savanyú leves 1.

pic

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg barna csiperke gomba (ha van plusz 3-4 db fafül gomba)
10 dkg bambuszrügy
5 dkg szójabab csíra (vagy 10 dkg Chop Suey üveges zöldségkeverék)
3 gerezd fokhagyma
10 dkg főtt csirkehús vagy sonka
10 dkg tofu (aki nem szereti el is hagyhatja)
3-4 ek fehérborecet
1 ek sötét szójaszósz
2 ek étkezési keményítő
3 ek olaj
1 kk Erős Pista
1 db tojás
1,5 l húsleves/húsalaplé/3 leveskockából főzött húsleves

összesen: 6 adag/894 kcal, 1 adag/149 kcal

 

 

Elkészítés:

A sárgarépát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk. (Ha szárított fafül gombánk is van, azt legalább félórára vízbe áztatjuk.) Ezt követően valamennyi zöldséget és a húst egészen apróra, a tofut kis kockákra összevágjuk. Az összevágott fokhagymát forró olajban megpirítjuk. (Vigyázzunk ne égjen oda!) Beletesszük a Piros Pistát, mellyel még egy kicsit tovább pirítjuk, majd ezt a keveréket egy kis tálkába öntve félretesszük. Felforraljuk a húslevest/alaplevet, és hozzáadjuk az összeaprított hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, és gyors tűzön 5 percig főzzük. Belekeverjük a borecetet, és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Felverjük a tojást, és vékonyan csurgatva a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt is. További két percig főzzük, majd a tűzről levéve végül belekeverjük a fokhagymás, Erős Pistás olajat is. Forrón tálaljuk.