Menü

Legfrissebbek

Májgombóc

pic

Hozzávalók:

2 db csirkemáj
2 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 evőkanál zsemlemorzsa
1 l húsleveskockából vagy Vegetából főzött lé
ízlés szerint: só, őrölt bors, olaj

 

Elkészítés:

A csirkemájakat az epétől, hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk és késsel elkaparjuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és egy kanál olajon megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat a két tojással, a dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverjük a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsa mennyisége függ a tojások nagyságától, tehát lehet, hogy kevesebbet vagy netán többet kell használnunk.) Kicsit állni hagyjuk, majd vizes kézzel, gombócokat formázva, a lassan fövő leveskockás/Vegetás lében megfőzzük. (Mielőtt levennénk a tűzről, egy gombócot próbaképpen vágjunk ketté, hogy megfőtt-e.) Húslevesek nagyon finom és kiadós levesbetétje.