Menü

Legfrissebbek

Pikáns burgonyaleves pirított gyufatésztával, bacon csipsszel

pic

Hozzávalók:

20 dkg tisztított burgonya
15 dkg gyufatészta
2 db vöröshagyma (közepes méretű, apróra kockázva)
2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
6-7 evőkanál zsír
1/2 db paradicsom (apróra vágva)
1/2 db hegyes, erős paprika (apróra vágva)
1 dl száraz fehér bor
1-2 evőkanál étkezési keményítő
12 dkg tejföl
1 kiscsomag szeletelt bacon
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
1 db citrom leve
1-2 evőkanál  ecet
só, pirospaprika

 

Elkészítés:

Először 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, szárazon megpirítjuk a gyufatésztát. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát kevés zsíron pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot és az erős paprikát, és néhány perc párolás után, öntsük fel a borral, és sózzuk meg. Ha felforrt, öntsük fel vízzel, közben egy serpenyőben a maradék zsíron kissé pirítsuk meg a kockákra vágott burgonyát. Ha a burgonya megpirult, adjuk a leveshez. Közben egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráfektetjük a baconszeleteket, lefedjük egy másik sütőpapírral, és az egészet lenyomatjuk egy tepsivel. Sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük, majd háromszögletű csipszekre vágjuk. Ha a levesünk újra  felforrt, hozzáadjuk a gyufatésztát. A keményítőt kevés  hideg vízzel és a tejföllel kikeverjük. A meleg leves levéből fokozatosan hozzáadva behabarjuk a levest. Citromlével, ecettel ízesítjük, megszórjuk petrezselyemmel, valamint a bacon csipsszel.