Menü

Legfrissebbek

Sütőtökkrémleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg sütőtök
20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
15 dkg vöröshagyma
6 szelet bacon szalonna
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 evőkanál olaj
2 db húsleveskocka
1 marék tisztított tökmag
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió

 

Elkészítés:

A sütőtököt a sütőben készre sütjük, belsejét kikaparjuk, és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A bacont csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és lereszeljük. Az olajon a vöröshagymakarikákat, valamint a bacont megpirítjuk, tálra szedjük, félretesszük. A fazékban maradt zsiradékra szórjuk a fokhagymát, és a megtisztított, felkockázott burgonyát. Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a borral és 1 liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leveskockákat, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Közben száraz serpenyőben a tökmagot megpirítjuk. (Vigyázzunk, ne égjen meg!) Ha a krumpli megpuhult, a tökpürével együtt turmixgépbe szedjük, hozzáöntjük a tejszínt és egy keveset a főzővízből, és összeturmixoljuk. Ezt a krémet visszaöntjük a főzővízhez, összeforraljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesbetétként a pirított hagymás bacont, valamint a tökmagot tálaljuk.