Menü

Legfrissebbek

Nyakleves (szó szerint)

pic

Hozzávalók:

1,5 kg kacsa-, liba-, vagy pulykanyak
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
1 db kisebb zellergumó
1 db tv paprika
2-3 db gomba
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cikk kelkáposzta
Ízlés szerint: só, szemesbors, kevés reszelt szerecsendió és morzsolt lestyán

 

Elkészítés:

A baromfinyakakat hideg vízben feltesszük főni. Mikor forr, a keletkező habot leszedjük, majd a hőfokot kisebbre vesszük, annyira, hogy a leves csak gyöngyözzön. Beletesszük a megtisztított és megmosott hozzávalókat, a szerecsendió és a lestyán nélkül. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, belereszelünk egy kevés szerecsendiót és meghintjük egy mokkáskanálnyi lestyánnal, illetve ha szükséges lenne, sózzuk. Kb. 3 percig még hagyjuk főni, majd a tűzhelyről levéve, 15 percig ülepedni. Közben kifőzhetjük a levestésztát. Ezt követően a levest leszűrjük, cérnametélttel, a felszeletelt zöldséggel és a hússal tálaljuk.