Menü

Legfrissebbek

Csípős-savanyú leves magyarosan

pic

Hozzávalók:

1 l alaplé (füstölt/hús/csirke/zöldség)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg zellergumó
20 dkg csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
10 dkg sonka
3 gerezd fokhagyma
1-2 kiskanál Erős Pista
2  evőkanál olaj
2 db tojás
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál borecet
1 db húsleves kocka
néhány szál újhagyma zöld

 

Elkészítés:

A sárga- és fehérrépát, valamint a zellert, gombát nagyon apró kockákra szeleteljük. A sonkát is felkockázzuk. Az olajon a lereszelt fokhagymát kicsit pirítjuk, hozzáadjuk az Erős Pistát, és pár másodpercig együtt pirítjuk, majd félretesszük. Az 1 l alaplét 0,5 l vízzel és a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a szeletelt zöldségeket, valamint a sonkát és a zöldborsót. Roppanósra főzzük, hozzáadjuk a fokhagymás olajat, az ecetet, szójaszószt. A tojásokat felütjük, villával felverjük, és a levesbe csurgatjuk. Ha szükséges ízesítjük még sóval és ecettel, megszórjuk apróra vágott újhagyma zöldjével.