Menü

Legfrissebbek

Spárgakrémleves sajtos krutonnal

pic

Hozzávalók:

50 dkg fehér spárga
1,5 l hús alaplé vagy leveskockából készült alaplé
1 db vöröshagyma
1 db nagyobb burgonya
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
a krutonhoz:
zsemle-  vagy bagettszeletek
reszelt sajt
kevés olaj

 

 

Elkészítés:

A spárgát, burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. (A spárga fás végeit távolítsuk el.) A hagymát felkockázzuk. A zöldségeket az olajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, és kb. félórát főzzük. Turmixgéppel vagy kézi mixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A krutonhoz a zsemle- vagy bagettszeleteket olajjal vékonyan bekenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben aranysárgára sütjük.