Menü

Legfrissebbek

Zöldfűszeres sült burgonya

pic

Hozzávalók:

2 db/fő nagyobb méretű, hosszúkás burgonya
1 dl olaj
zöldfűszerek: pl. rozmaring, kakukkfű, oregánó, stb.
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A nagyjából egyforma méretű krumplikat meghámozzuk (aki szereti, a héját is rajtahagyhatja, csak akkor alaposan meg kell sikálni), bevagdossuk kb. 2-3 mm-es szeletekre úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Az olajat elkeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk vele úgy, hogy az olaj a szeletek közé is befolyjon. A krumplik tetejét megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe toljuk. A sütési idő kb. 1 óra, de ez függ a krumplik nagyságától is.