Menü

Legfrissebbek

Rizseshús 2

pic

Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb
25 dkg rizs
10 dkg zsír
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db kicsi zellergumó
15 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
2 db hús/zöldségleveskocka
só, őrölt bors

.

Elkészítés:

A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, a zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húskockákat, majd fehéredésig pirítjuk, és fedő alatt, saját levében kb. félórát pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárga-, fehérrépát és a zellert, és egy negyedórát tovább pároljuk. Felöntjük egy liter vízzel, ízesítjük a leveskockákkal, őrölt borssal. Félórát ismét pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, a zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet, és kb. 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. (Főzés közben - ha szükséges - az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.) Díszíthetjük: apróra vágott petrezselyemmel, piros paprikával, reszelt sajttal.