Menü

Legfrissebbek

Lekváros piskótatekercs

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
1tasak sütőpor
csipet só
a töltéshez:
1 kisüveg baracklekvár
a szóráshoz:
porcukor

.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a kristálycukorral habosra kikeverjük. A habhoz óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A keveréket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe öntjük, 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük, ferdén szeleteljük.