Menü

Legfrissebbek

Zöldségragus csirkemell

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
10 dkg vékonyra szeletelt sonka/bacon
40 dkg cukkini
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 kiskanál ketchup
1 dl fehérbor
1 mokkáskanál kakukkfű
1 kiskanál apróra vágott petrezselyem
1/2 citrom reszelt héja
só, őrölt bors, chilipehely
4 adag/1556 kcal, 1 adag/389 kcal

 

Elkészítés:

A csirkemellet vastagabb szeletekre vágjuk, a felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra elősütjük, majd egy tálra szedjük. A kissé kihűlt szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük a chilipehellyel, és mindegyiket sonkába/baconba göngyöljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük. Az olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a fokhagymát és a zöldségeket, és néhány perc alatt összepirítjuk. Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, ketchupot, kakukkfüvet és megsózzuk. Ráhelyezzük a göngyölt csirkemell szeleteket, és fedő alatt, takarékon, kb. fél óra alatt összepároljuk. A hússzeleteket tányérra tesszük, a raguba keverjük a citromhéjat és a petrezselymet. A ragut a hús mellé kanalazzuk, köretként főtt rizst kínálunk hozzá. (Jól mutat köretként a yorkshire pudding is, melynek mélyedésébe tálaláskor a ragut belekanalazhatjuk.)