Menü

Legfrissebbek

Csőben sült brokkoli

pic

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
a besamel mártáshoz:
1 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj/margarin
2,5 dkg liszt
2,5 dl tej
só, őrölt bors, szerecsendió
a szóráshoz:
kevés zsemlemorzsa
kb. 2-3 adag/971 kcal, 1 adag/323 kcal (3 adaggal számolva)

 

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk. Egy sütőtál alját vajjal vékonyan kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a leszűrt, jól lecsepegtetett brokkoli rózsákat, és leöntjük a besamel mártással. A mártáshoz a maradék vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, nagyon rövid ideig pirítjuk - de vigyázzunk, hogy a liszt ne barnuljon meg -, majd apránként a tejjel felöntjük, csomómentesre elkeverjük és jól besűrítjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a tojássárgát, ízesítjük sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval, valamint a reszelt sajt felével. Miután a mártást ráöntöttük a brokkolira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.