Menü

Legfrissebbek

Pontyfilé kapros-joghurtos-túrós öntettel

pic

Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé
1 doboz natúr joghurt (Activia)
15 dkg sovány túró
1/2 csokor kapor
60 dkg burgonya
1 kávéskanál olaj
só, őrölt bors
4 adag/1510 kcal, 1 adag/377 kcal

 

Elkészítés:

A pontyfilét 4 darabra vágjuk, sütés előtt legalább 1-2 órával besózzuk, és meghintjük őrölt borssal. Az öntethez a joghurtot és a túrót botmixerrel simára keverjük, fűszerezzük sóval, borssal és az apróra vágott kaporral, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, héját lehúzzuk. Egy teflon serpenyőt az olajjal kikenjük, és a halszeletek mindkét oldalát - nem túl magas hőfokon, hogy belül is jól átsüljön -, pirosra sütjük. A szeleteket tányérra tesszük, melléhelyezzük a főtt burgonyát, és meglocsoljuk a kapros öntettel.