Menü

Legfrissebbek

Ponty roston,párolt zöldségekkel

pic

Hozzávalók:

40 dkg pontyfilé
20 dkg bébirépa (konzerv)
20 dkg tisztított zöldborsó (lehet fagyasztott is) 
5 dkg trappista sajt
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg vaj
só, őrölt bors, fokhagyma granulátum
2 adag/780 kcal, 1 adag/390 kcal

 

Elkészítés:

A két szeletre vágott pontyot sütés előtt 2-3 órával besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma granulátummal, és felhasználásig hideg helyen tartjuk. A borsót kevés sós vízben puhára főzzük. Egy lábosban 1 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a leszűrt borsót, bébirépát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és fedő alatt kicsit összepároljuk. Egy teflon szeletsütőt vagy serpenyőt a maradék vajjal kikenünk, felforrósítjuk, és nem túl magas hőfokon a halszeletek mindkét oldalát megsütjük. Tányérra helyezzük, mellétesszük a zöldséget, melyet meghintünk a reszelt sajttal.