Menü

Legfrissebbek

Töltött gomba 2.

pic

Hozzávalók:

0,5 kg csiperkegomba (kb. 20 db
5 dkg vöröshagyma
2 db tojás
8 dkg zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt
2 dkg olaj
1 dkg margarin
só, őrölt bors, majoránna
4 adag (20 db)/1050 kcal, 1 adag (5 db)/262 kcal

 


 

Elkészítés:

A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük, a szárakat kitörjük, a fejeket kissé megsózzuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt gombatönköket, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és fedő nélkül néhány perc alatt összepároljuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük a tojással, valamint a zsemlemorzsával. Kicsit állni hagyjuk, hogy a morzsa a nedvességet magába szívja. Közben egy tűzálló tálat a margarinnal kikenünk, belehelyezzük a megtöltött gombafejeket, mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a tetején a sajt kissé megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.