Menü

Legfrissebbek

Csirkemell boros káposztával

pic

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
60 dkg savanyú káposzta
1 dl fehér bor
1 evőkanál olaj
5 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
őrölt bors, borókabogyó, só
2 adag/717 kcal, 1 adag/358 kcal

 

Elkészítés:

Ha a káposzta túlságosan savanyú átmossuk, lecsepegtetjük. A felforrósított olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a káposztához keverjük. A káposztát egy kisebb sütőtálba vagy tepsibe terítjük, megszórjuk borssal - ha nem elég sós egy kis sóval - és két-három szem apróra tört borókabogyóval. Hozzáadjuk a két babérlevelet, ráöntjük a bort. Alufóliával lefedett tepsiben 30 percig (170 fok) sütjük, ezután a fóliát levéve róla, megkeverjük, majd a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a teteje enyhén pirulni kezd. Egy teflon serpenyőt olajjal kikenünk, és a sózott, borsozott csirkemell szeleteket megsütjük. A boros káposztát tálra halmozzuk, és a hússzeletekkel körítjük.