Menü

Legfrissebbek

Töltött gomba 1.

pic

Hozzávalók:

35 dkg gomba (kb. 6 nagyobb fej)
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál pizzakrém
5 dkg reszelt sajt
1 fej lila- vagy vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
6 szem olajbogyó
só, őrölt bors
kevés olaj
összesen: 2 adag/688 kcal, 1 adag/344 kcal

 

 

Elkészítés:

A gombát megmossuk, - ha alaposan megmossuk a gomba héját nem kell lehúzni - leszárogatjuk, a szárát kitörjük. A gomba szárakat összevágjuk, kevés olajon addig pároljuk, amíg a levét elfövi, közben kicsit sózzuk, borsozzuk. A párolt gombát elkeverjük a tejföllel és a pizzakrémmel, ha esetleg még szükséges sóval, borssal ízesítjük. A gombakalapokat kissé megsózzuk, és beletöltjük a pizzás gombatölteléket. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és mindegyikre 1-1 karika kaliforniai paprikát és hagymát, illetve 1-1 szem olajbogyót helyezünk. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit pirulni kezd a tetején.