Menü

Legfrissebbek

Frittata

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
4 db közepes méretű burgonya
1 csomó újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt
5 dkg füstölt szalonna
olaj, só


 

Elkészítés:

A burgonyákat héjában megfőzzük, majd felszeleteljük. Az újhagymát / hagymát felszeleteljük, ha újhagymát használunk, annak a zöldjét is. A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt szalonnazsírban - ha kevés lenne, adjunk hozzá olajat - a felszeletelt hagymát megdinszteljük. (Az újhagyma zöldjét még ne tegyük bele.) Ha a hagyma elkészült szűrőlapáttal szedjük ki, majd tegyük a serpenyőbe a felkarikázott burgonyát, és süssük át. Ha a burgonya is kész, tegyük vissza hozzá a hagymát, majd az újhagyma zöldjét, szalonnapörcöt és az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat villával keverjük habosra, sózzuk meg, majd ezt is öntsük a serpenyőbe. Süssük amíg kissé megszilárdul. Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, tegyük 180 fokos sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt kicsit pirosodni kezd a tetején. A sütőből kivéve tálra csúsztatjuk, és tortaszerűen szeleteljük. Friss kenyérrel tálalva finom vacsora, vagy bőséges reggeli.