Menü

Legfrissebbek

Töltött omlett

pic

Hozzávalók:

5 db tojás
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
5 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál tej
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
2 adag/1236 kcal, 1 adag/618 kcal

 

 

Elkészítés:

A szeletekre vágott gombát az olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel vagy aprítóval pürésítjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, melyet üvegesre dinszteljük. A kaliforniai paprikákat felkockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, és a hagymán puhára pároljuk. Ha elkészült, az egészet a gombakrémhez keverjük. A tojásokat a tejjel és sóval jól felverjük, és a serpenyőbe öntjük. (Ha szükséges, kevés olajat tehetünk alája.) Ha az alja megsült, a gombás tölteléket a felére halmozzuk, ráhajtjuk az omlett másik felét, és csak addig sütjük, amíg a töltelék is kellően átmelegedik. A reszelt sajttal meghintve, friss kenyérrel tálaljuk.