Menü

Legfrissebbek

Bundás zsemle gazdagon

pic

Hozzávalók:

4 db zsemle
5 db tojás
8 szelet sonka (köralakú)
2 dkg vaj
10 dkg trappista sajt
só, szerecsendió
a sütéshez: olaj
8 db/1838 kcal, 1 db/239 kcal


 

Elkészítés:

Mindegyik zsemlét 4-4 szeletre vágjuk, tetejüket lehelet vékonyan vajjal (margarinnal) megkenjük. 8 szeletre egy-egy vékony sonkaszeletet helyezünk, amelyet a zsemleszelet méretéhez igazítunk. A sonkás szeletekre ráborítjuk a másik nyolc szeletet, és jól lenyomkodjuk. A sajtot lereszeljük, és belekeverjük a felvert tojásokba, melyet sóval és reszelt szerecsendióval ízesítünk. A sajtos tojásba a zsemleszeleteket megmártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. A bundás zsemléket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Frissen, melegen fogyasztjuk.