Menü

Legfrissebbek

Gombás-sonkás melegszendvics

pic

Hozzávalók:

40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
kis csokor petrezselyem
2-3 szál kakukkfű
2 evőkanál olaj
só, bors
bagett vagy zsúrkenyér
reszelt sajt
10 dkg gépsonka
zsemlemorzsa (ha szükséges)
a besamelhez:
5 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
3 dl tej
1 db tojás
só, szerecsendió

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk. Két evőkanál olajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a száráról lemorzsolt kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, megpároljuk és félretesszük. Három evőkanál olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a hideg tejjel, és sűrű besamelmártást főzünk, melyet sóval és szerecsendióval ízesítünk. Ha kellően besűrűsödött levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást.  A párolt gombát aprítóval vagy botmixerrel pépesítjük, és összekeverjük a kihűlt besamellel. Ha nagyon híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá. A felszeletelt kenyeret megkenjük a gombás krémmel, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon megpirítjuk és a kész szendvicsek tetejére halmozzuk.