Menü

Legfrissebbek

Kenyérben sült sonka

pic

Hozzávalók:

1 kg nem zsíros főtt, füstölt sonka (közözött, combdarab)
30 dkg liszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
2-3 db főtt, áttört burgonya
2 dkg élesztő
tej
2-3 evőkanál olaj
kiskanál só, pici cukor

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sóval, egy tojássárgával, az áttört, főtt burgonyával, a felfuttatott élesztővel és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy keményebb kelt tésztát kapjunk. Beledagasztjuk az olajat is, és langyos helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, téglalappá nyújtjuk, a közepére fektetjük (egyben vagy szeletben) a szárazra törölt sonkát, a tésztát ráhajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és forró sütőben pirosra sütjük. Mikor már majdnem kész, megkenjük tojássárgájával, amitől szép fényessé válik. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
(a receptet "papkukac" küldte)