Menü

Legfrissebbek

Sonkás-gombás szendvicskrém

pic

Hozzávalók:

20 dkg főtt, füstölt sonka (húsvéti maradék sonka kiváló hozzá)
15 dkg gomba
25 dkg Ráma margarin
1/2 pohár tejföl
2 teáskanál mustár
1 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál olaj
őrölt bors, só, ha a füstölt sonka nem lenne eléggé sós


 

Elkészítés:

A gombát apróra vágjuk, az olajon addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ha kihűlt, a sonkával együtt húsdarálón ledaráljuk. A margarint habosra kikeverjük, hozzáadjuk a ledarált sonkát és gombát, a borssal, mustárral és a snidlinggel ízesítve, a tejföllel lazítva, jól összekeverjük. Felhasználhatjuk szendvics alapként, de friss kenyérre kenve, keménytojással díszítve is nagyon finom.