Menü

Legfrissebbek

Pókerszendvics

pic

Hozzávalók:

50 dkg gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 csokor petrezselyem
5 dkg Ráma margarin
5 dkg liszt
3,5 dl tej
1 db tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
kenyér-/zsemleszeletkék
ahány kenyér-, zsemleszelet annyi szeletelt baconszalonna
só, bors, frissen reszelt egész, vagy őrölt szerecsendió, olaj


 

Elkészítés:

A hagymát egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, meghintjük őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. Addig pároljuk, hogy annyi lé maradjon rajta, amennyivel a turmixgépben pépesíteni tudjuk. A pépesített gombát hűlni hagyjuk. A margarint felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, majd fehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva felöntjük a hideg tejjel, sózzuk és csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. (Azaz egy sűrű tejmártást  (besamelmártás) készítünk.) Ha kész, levesszük a tűzről, amennyiben szükséges még sózzuk, borsozzuk, valamint ízesítjük a szerecsendióval, végül belekeverjük a gombakrémet és a tojássárgáját. A krémet kenyér-, vagy zsemleszeletkékre kenjük,  megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad. Minden szendvics tetejére egy-egy szelet sült baconszalonnát helyezünk.