Menü

Legfrissebbek

Gombás-sajtos omlett

pic

Hozzávalók:

6 db tojás
10 dkg reszelt sajt
15 dkg gomba
só, olaj, őrölt bors

 

Elkészítés:

A gombát folyó víz alatt alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojásokat egy tálba ütjük, megsózzuk és felverjük. A gombát kevés olajon addig pirítjuk, míg a leve teljesen elpárolog. Közben sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben ismét kevés olajat forrósítunk, beleöntjük a felvert tojásokat, addig sütjük, amíg a teteje majdnem megszilárdul. (Nem kevergetjük, nem fordítjuk meg!) A lepény egyik felére halmozzuk a pirított gombát, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy lapátkanál segítségével ráborítjuk a tojáslepény másik felét. Kicsit tovább sütjük, hogy a sajt egy kissé megolvadjon.