Menü

Legfrissebbek

Anyós szendvics

pic

Hozzávalók:

0,5 kg. csirkemáj
0,5 kg. zsír (sertés/kacsa/liba)
3 gerezd fokhagyma
½ mokkásk. Pirospaprika

 

Elkészítés:

A felolvasztott zsírba óvatosan belehelyezzük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott csirkemájat.  Óvatosan kevergetve a májat puhára sütjük.  A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a csirkemájhoz, és kb. 5 másodpercig – amikor is a fokhagyma illatát már érezzük – együtt sütjük. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát.  Kihűlés után a hűtőben kifagyasztjuk, és friss kenyérre kenve és megsózva, hagymával, paprikával, paradicsommal, vagy ha szezonja van, kovászos uborkával fogyasztjuk.