Menü

Legfrissebbek

Cheeseburger

pic

Hozzávalók:

A húspogácsához:
50 dkg darált sovány marhahús (fekete- fehérpecsenye, comb, hátszín, stb)
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
1 db tojás
Ízlés szerint: só, őrölt bors (jó sok), ha a massza túl laza, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Az összeállításhoz:
8 db hamburgerzsemle vagy puffancs
kígyóuborka szeletek
lilahagyma szeletek
salátalevél (római-, jég-, vagy fejessaláta)
lapkasajt (cheddar, eidami, stb.)
Ízlés szerint: mustár, ketchup

 

Elkészítés:

A darált marhahúst jól összegyúrjuk a sóval, borssal, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a ketchuppal, ha szükséges beletesszük a zsemlemorzsát is.  8 db húspogácsát készítünk belőle, melynek mindkét oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1-2 órára – fóliával letakarva – a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kiolajozott teflon serpenyőben, alacsony fokozaton mindkét oldalát (kb. 8-8 perc) pirosra sütjük. A hamburger zsemléket/puffancsokat kettévágjuk, sütőben, vagy mikróban előmelegítjük, rátesszük a salátalevelet, a forró hamburgert, a lapkasajtot (mely ráolvad a forró húspogácsára) hagyma- és uborkaszeleteket, mustárt és ketchupot.