Menü

Legfrissebbek

Csípős halfilé zöldséges üvegtésztával

pic

Hozzávalók:

60 dkg halfilé (pl. ponty, pangasius, hekk, stb.)
a páchoz:
3 dkg gyömbér (friss)
3 dkg csili (friss)
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db lime (vagy fél citrom)
1 dl olaj
só, őrölt bors, kevés olaj a sütéshez
a tésztához:
10 dkg üvegtészta
1 db piros kaliforniai paprika
10 dkg gomba
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
balzsamecet
2 adag/1836 kcal, 1 adag/918 kcal

 

 

Elkészítés:

A gyömbért meghámozzuk, a csilipaprikák magját kiszedjük, majd mindkettőt összevágjuk. Aprítógépbe tesszük, rászórjuk a petrezselymet, fokhagymát, ráöntjük a lime levét, az 1 dl olajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összezúzzuk. A halat tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük, ráöntjük a fűszeres pácot, megkeverjük, hogy a pác a halat mindenhol beborítsa, és lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük. A hal sütéséhez kevés olajat forrósítunk, és a szeleteket megsütjük. A körethez a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon roppanósra pirítjuk. A gombát felszeleteljük, és szintén kevés olajon, sóval, borssal addig pirítjuk, amíg zsírjára sül. Az üvegtésztát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és elkeverjük a paprikával, gombával, valamint a szójaszósszal és kevés balzsamecettel. Frissen sült halat a zöldséges tésztakörettel tálaljuk.