Menü

Legfrissebbek

Pangasiusfilé (Cápaharcsa) csőbensült zöldségekkel

pic

Hozzávalók:

50 dkg pangasiusfilé (2 szelet)
3 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál olaj
1/2 evőkanál vaj
só, őrölt bors, liszt
a körethez:
50 dkg mirelit vegyes zöldség
1 dkg vaj
só, őrölt bors
a besamel mártáshoz:
2 dkg liszt
2,5 dkg vaj
2 dl tej
1 db tojássárgája
2,5 dkg reszelt sajt
só, őrölt fehérbors, reszelt szerecsendió
a sütőtál kikenéséhez:
kevés vaj és zsemlemorzsa
2 adag/1646 kcal, 1 adag/823 kcal

 

Elkészítés:

A halfiléket leöblítjük, leszárogatjuk, a szeleteket félbevágjuk. Bedörzsöljük a lereszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, alufóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A vegyes zöldséget egy teflonedényben a vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felhasználásig félretesszük. A besamelhez a vajat felforrósítjuk, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a tejet, majd visszatéve a tűzhelyre - folyamatosan kevergetve - besűrítjük. Ismét levéve a tűzről belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszelünk bele. Egy kisebb tűzállótálat vajjal kikenünk, beszórjuk zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a zöldségeket, és leöntjük a besamelmártással. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A halfiléket újból leöblítjük, - ne maradjon rajta fokhagyma darabka, ami a sütéskor megégne és megkeseredne - a nedvességet leitatjuk, picit megsózzuk. Az olajat és vajat egy serpenyőben középmelegre hevítjük, és a lisztben megforgatott, és alaposan lerázott halszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (A pangasiusfilé nagyobb hipermarketekben frissen, illetve mélyhűtve kapható. Mivel ára a lazacéval vetekszik, célszerű akciókor vásárolni. Nincs erőteljes hal íze, teljesen szálkamentes, ezért gyerekek is bátran fogyaszthatják.)