Menü

Legfrissebbek

Halászlé

pic

Hozzávalók:

1,0-1,5 kg ponty
0,5 kg vegyes hal (keszeg, kárász)
2 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
só, pirospaprika, a csípőset kedvelőknek: cseresznye paprika/Erős Pista

 

 

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, a vegyes halat nagyobb darabokra vágjuk. A pontyot kifilézzük. A pontyfiléket nagyon sűrűn a bőréig beIrdaljuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, majd a halbelsőséggel együtt (ikra/tej) a hűtőbe tesszük. A vöröshagymát félkarikákra (félfőre) vágjuk. A vegyes halat, a ponty fejjel és gerinccsonttal, a hagymával, paradicsommal, paprikával és a csípős paprikával, kb. 2,5-3 l vízben feltesszük főni. Sózzuk és erős tűzön addig főzzük, amíg a halhús a csontokról teljesen leválik. Ezt a hal alaplevet passzírozva átszűrjük, majd újra felforraljuk. Amikor forr és a zsírkarikák a lé felszínére feljöttek, ezekbe a karikákba szórjuk a pirospaprikát (elkeverni nem szabad!). Ha a paprika feloldódott  beletesszük a halfiléket és belsőséget, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.