Menü

Legfrissebbek

Hamis rántott pontyfilé

pic

Hozzávalók:

1 db filézett ponty
1 gerezd fokhagyma
kb. 15 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál vegeta (vagy más ételízesítő por)
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál pirospaprika

1 dl olaj (legjobb a fokhagymás ízesítésű, ld. olajban eltett fokhagyma)

 


 

Elkészítés:

A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk (1-2 mm-enként a bőréig bevagdossuk, hallanunk kell, hogy a szálkák megroppannak), nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert a panír is sós ízű.) A zsemlemorzsát összekeverjük a vegetával, borssal és pirospaprikával. Egy tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenünk. A maradék olajba belereszeljük a fokhagymagerezdet. A pontyfiléket az fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk, és az így bepanírozott szeleteket a tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk a fokhagymás olajjal, és 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.