Menü

Legfrissebbek

Zöldséges pontyfilé

pic

Hozzávalók:

kb. 60 dkg pontyfilé
10 dkg csiperkegomba
1/2 fej fokhagyma
2 kisebb fej lilahagyma
1/2-1/2 db piros és zöld kaliforniai paprika
1 db paradicsom
1 db chilipaprika (ha van)
4 szálacska kakukkfű
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A pontyot sűrűn beirdaljuk, meghintjük sóval és őrölt borssal. A gombát, fokhagymát, lilahagymát, paradicsomot és a kétféle paprikát vékony szeletekre vágjuk. A chilipaprikát kimagozzuk (aki szereti a nagyon csípőset, az a magozást elhagyhatja), apróra vágjuk. A kakukkfüvet száráról lehúzzuk. A felszeletelt zöldségeket a kakukkfűvel egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A halfilék mindkét oldalát a lisztben megforgatjuk. Egy kisebb tűzállótál alját kiolajozzuk, - bőrével lefelé - ráfektetjük az egyik halfilét, ráhalmozzuk a zöldségeket, és befedjük a másik szelet filével - ezt bőrével felfelé helyezzük rá -, melynek a tetejét, hogy szebben süljön, hosszában háromszor bevágunk. Szórhatunk a hal tetejére, apróra vágott, tetszés szerinti zöldfűszereket (pl. újhagymaszár, petrezselyem, kakukkfű, stb.).  200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.