Menü

Legfrissebbek

Kuszkusz saláta (tabbouleh)

pic

Hozzávalók:

15 dkg kuszkusz
4-5 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
2 db újhagyma
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
5 dkg mazsola
1 db citrom
néhány mentalevél
olíva olaj, őrölt bors, só

 

Elkészítés:

A kuszkuszt egy tálba tesszük, és leöntjük kb. 2-2,5 dl meleg, sós vízzel. Lefedve 15 percig pihenni hagyjuk. A mazsolát vízbe áztatjuk. A paradicsomot, uborkát, újhagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Miután a kuszkusz megpuhult, néhány kanál olívaolajjal átforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, a leszűrt mazsolát, valamint a vágott petrezselymet és mentát. Sóval, őrölt borssal, a citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.