Menü

Legfrissebbek

Cézár saláta kicsit másképp

pic

Hozzávalók:

A salátához:
3 gerezd fokhagyma
2 db kissé szikkadt zsemle
2 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj vagy margarin
25 dkg vékonyra szeletelt sült kacsamell
1 db jégsaláta
Az öntethez:
1 db egész tojás
1 db tojás sárgája
1,5 dl olívaolaj
½ db citrom leve
2 db nagy gerezd reszelt fokhagyma
3 db szardella
5 dkg sajtforgács
2 evőkanál durvára tört mogyoró


 

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket finomra felaprítjuk. A zsemléket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagymát, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk. Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a kacsamell szeletekkel és a pirított zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet locsolunk rá. Sajtforgáccsal, mogyoróval és citromkarikákkal díszítjük.