Menü

Legfrissebbek

Kocsonya 1.

pic

Hozzávalók:

1 db kisebb sertéscsülök (kb. 1kg-os)
2 db sertésköröm
1 db sertésfarok
40 dkg sertésbőr
6 gerezd fokhagyma
1 db csípős paprika (pl. cseresznye)
1 kiskanál egész fekete bors
só, piros paprika
kb. 6 tányér

.

Elkészítés:

A kocsonyahúst alaposan megtisztítjuk, a szőröket perzseléssel eltávolítjuk, és váltott vízben jól megmossuk. Annyi hideg vízben, amennyi ellepi (kb. 2,5 l) feltesszük főni, majd amikor felforrt lehabozzuk a tetejét. Beletesszük a megtisztított fokhagymát,  paprikát, szemes borsot és megsózzuk. Takarékon, - hogy éppen csak gyöngyözzön - kb. 5 órát főzzük, míg a hús a csontról szinte magától leomlik. A levet leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és tányérokba szétosztjuk. A lé tetejéről a zsírt kanállal leszedjük, majd a levet a húsra merjük. Hideg helyen, de nem hűtőben megdermesztjük. Piros paprikával meghintve - aki úgy szereti ecettel, vagy citromlével meglocsolva - friss kenyérrel tálaljuk.