Menü

Legfrissebbek

Csülöktatár Bodrogi módra

pic

Hozzávalók:

1 db kisebb füstölt csülök
1 fej lereszelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 5 dkg vaj
só, őrölt bors, mustár, ketchup, majoránna, pirospaprika (esetleg csilipor)


 

Elkészítés:

A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk. A vajat, a mustárt, a hagymát, a kevés fokhagymát, a borsot ízlés szerint, a ketchupot, a kevés majorannát, a pirospaprikát, (aki szereti, erőset is tehet bele) folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz. Rövid időre hűtőbe tesszük, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és előételként ezzel tálaljuk.
(forrás: www.blikk.hu/blikk_eletmod/kostolja-meg-bodrogi-gyula-eteleit-2081330)