Menü

Legfrissebbek

Pikáns saláta

pic

Hozzávalók:

3 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
tölgyfalevelű saláta
zöld lollo saláta
1/2 doboz feta sajt
1 db csirkemell filé
1 evőkanál pörkölt mandula
1 kiskanál vargányagombapor (Tesco-ban kapható, de el is hagyható)
só, őrölt bors, kevés olaj
balzsamecetkrém (elhagyható)
az öntethez:
1 db tojássárgája
1 kiskanál mustár
4 evőkanál olaj
4 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál szardellapaszta
2 gerezd reszelt fokhagyma
só, citromlé, őrölt bors,
4 adag

 

Elkészítés:

A tojássárgát az olajjal, mustárral és borssal krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, reszelt fokhagymát, tejfölt, és ismét jól átkeverjük. Ízesítjük a citromlével - ha szükséges - sóval. A paradicsomok magját kikaparjuk, húsát az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A csirkemellet besózzuk, meghintjük borssal és a gombaporral, majd kevés olajon megsütjük. Ha kihűlt, a csirkehúst vékony szeletkékre felvágjuk. A fetasajtot felkockázzuk, a mandulát - aprítógépbe téve -durvára törjük. A salátaleveleket tálra halmozzuk, rászórjuk a paradicsom-, uborka- és sajtkockákat, valamint a csirkemell szeleteket. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntetet, balzsamecetkrémet locsolunk rá, és megszórjuk a mandulával. Fokhagymás olajjal megkent, kicsit megpirított zsemleszeletekkel tálaljuk.