Menü

Legfrissebbek

Húsvéti tojástál

pic

Hozzávalók:

7 db keményre főzött tojás
a sünihez:
1 db kisebb főtt burgonya
1 kiskanál reszelt vöröshagyma
3 dkg vaj/margarin
1/2 db piros kaliforniai paprika
mustár, só, őrölt bors, majonéz
az egérkékhez:
1 db piros hónapos retek
9 szem egész bors
a gombához:
1 db kisebb paradicsom
kevés majonéz
a díszítéshez:
néhány levél jégsaláta


 

Elkészítés:

Süni: 3 db megtisztított tojást hosszában kettévágunk, sárgájukat kiemeljük. A kiemelt tojássárgákat, - a burgonyanyomón áttört - burgonyával, lereszelt vöröshagymával, vajjal/margarinnal, kevés mustárral és majonézzel krémesre kikeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, majd habzsákba téve (vagy kanállal) a félbevágott tojásfehérjékbe töltjük. Tüskének a vékony csíkokra vágott paprikát tűzködjük bele. (Sárgarépából, paprikából, szemes borsból stb. készíthetünk szemet és orrot is a süninek.)
Egérke: a retket felkarikázzuk, és 2-2  fülecskét nyomunk 3 db kemény tojásba, majd az egész borsból szemeket, illetve orrocskát nyomunk a tojások elejére. (Snidlingből farkincát is készíthetünk.)
Gomba: A paradicsom talpát levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd ezt a kalapot a megmaradt 1 kemény tojásra ültetjük, melynek az alját vágjuk le, hogy biztonságosan megálljon. A paradicsom kalapot majonézzel pöttyözzük.   

Az elkészült "alkotásokat" salátalevéllel díszített tálra ültetve kínáljuk. (A Tescóban jelenleg (2012. márc.) kapható kimondottan "tojástartós" tál.)