Menü

Legfrissebbek

Pácolt sajt

pic

Hozzávalók:

Mozzarellás:
1 zacskó mini mozzarella sajt
6-6 db fekete és zöld olajbogyó
4-5 bazsalikom levélke
olíva olaj
durvára őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
2-3 db savanyított cseresznyepaprika (lehetőleg piros)
1 evőkanál borecet
Camembertes:
1 db camambert sajt
6-6 db fekete és zöld olajbogyó
2-3 kakukkfű ágacska
olíva olaj
durvára őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
2-3 db savanyított cseresznyepaprika (lehetőleg piros)
1 evőkanál borecet

Elkészítés:

Mozzarellás:
A fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, és a sajttal, olajbogyóval, bazsalikommal és borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány napig a hűtőben érleljük.
Camembertes:
A sajtot kb. 1 cm-es kockákra, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát szeletekre vágjuk, az olajbogyóval, a száráról lecsipegetett kakukkfűvel és a borssal váltogatva üvegbe rakjuk. Ráöntjük az ecetet és annyi olíva olajat, hogy a hozzávalókat teljesen ellepje. Fedővel lezárjuk, kicsit összerázzuk, majd néhány nap alatt a hűtőben megérleljük.