Menü

Legfrissebbek

Uborka saláta

pic

Hozzávalók:

Kígyóuborka vagy saláta uborka (tetszés szerinti mennyiség)
Só, cukor, ecet, fokhagyma, ízlés szerint
Őrölt bors, piros paprika

 

 

Elkészítés:

Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és a sóban állni hagyjuk. Közben megcsináljuk a levet. Egy tálba vizet öntünk, beletesszük a kristálycukrot. Jól elkeverjük benne, hogy felolvadjon. Hozzáöntjük az ecetet – először keveset, hogy nehogy túl savanyú legyen. A lének édesnek kell lennie, de az ecet ízét is érezni kell benne. Addig ízesítjük a levet a cukorral és az ecettel, amíg a kellő íz hatást elérjük. A lébe ezután 1-2 gerezd fokhagymát – ha sok az uborka többet is lehet - reszelünk. A besózott uborkáról a sós lét kinyomkodjuk, és ráöntünk annyi elkészített cukros-ecetes lével, hogy épp elfedje. Ha szükséges még sózzuk, majd a tetejét őrölt borssal és piros paprikával meghintjük.